2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Fazolová polévka se sušenými švestkami

Název Množství a jednotka
bílé fazole 300 g
sušené švestky 150 g
brambory 3 ks
cibule 1/2 ks
zakysaná smetana 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 12 h.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Fazole večer namočíme a druhý den uvaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme doměkka. Na másle a cibuli připravíme růžovou jíšku, zředíme ji mlékem a přidáme do polévky. Sušené švestky nakrájíme na menší kousky a přidáme současně s jíškou. Zakysanou smetanu rozmícháme s troškou mléka, aby se neudělaly hrudky a vlijeme do polévky. Necháme prohřát, dochutíme solí, případně pár kapkami octa.


 


RECEPTY

Domácí jahodová dřeň

Postup: Jahody umyjeme, odstraníme stopky, dáme do větší mísy a rozmixujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Svíčková na smetaně

Postup: Hovězí maso očistíme, odblaníme a prošpikujeme slaninou - do masa nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené farfalle s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč s kokosovou drobenkou

Postup: Vejce utřeme s olejem, cukrem a kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva. /já... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilovaný křen

Postup: Křen nakrájíme na kolečka a umixujeme na kaši s převařenou a vychladlou vodou,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...